Eindelijk word er actie ondernomen!!!

Algemene mededelingen betreffende de NL-Central en XLX707.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
PD1AEU
Site Admin
Berichten: 67
Lid geworden op: ma jul 13, 2020 1:45 pm

Eindelijk word er actie ondernomen!!!

Bericht door PD1AEU »

DMR-programma's voor mobiele telefoons en pc's, wilde links ...

Programma's zoals DROID-Star, DUDE-Star en dergelijke worden momenteel veel gebruikt om te kunnen zenden zonder een radioapparaat. Aan de andere kant is hier weinig bezwaar tegen bij gebruik als incidentele noodnagel. Daar is echter een probleem mee. Al deze applicaties maken gebruik van het MMDVM-protocol, dat is ontwikkeld om HF-toegangspunten te verbinden. Het Open DMR Terminal Protocol, dat ook aanvullende diensten zoals sms ondersteunt, en het boeken van TG's zonder ze te moeten “openen”, is bedoeld voor precies deze toepassing van radiotoegang via software.

Vandaar ons verzoek - moedig programmeurs aan om het juiste protocol te gebruiken. Duidelijke aankondiging, er is geen ondersteuning van ons voor dergelijke applicaties, als iets niet werkt, dan is het zo.

Bovendien loggen deze programma's onder een valse naam in op het netwerk, de DVMega-identificatie is populair. Ook dit is een absolute no-go, het ondermijnt elke probleemoplossing als de applicaties niet eens een correcte versiestring verzenden.

Over het algemeen lijkt het allemaal een beetje op gebreid worden met een hete naald, en daarom kunnen we regelmatig gebruik zeker niet aanbevelen vanuit het oogpunt van betrouwbare netwerkwerking. Ook de audiokwaliteit is vaak twijfelachtig.

Hetzelfde geldt voor de implementatie van koppelingen naar andere systemen. Ook hier het oneigenlijk gebruik van MMDVM in plaats van het daarvoor bestemde OpenBridge-protocol, hier ook registratie bij de master onder een valse naam, en dan maakt de onzekere verbinding van TG's het moeilijker, met lussen, fouten, eenzijdige verbindingen , enzovoort.

Iedereen die TG's wil aansluiten (vooral verreikende nationale / regionale TG's!) In andere systemen moet dit bespreken met de masteroperator van het land dat verantwoordelijk is voor de TG, en deze implementeren volgens de nieuwste technische normen, in geen geval met behulp van de MMDVM-protocol. We behouden ons het recht voor om dergelijke verbindingen zonder voorafgaande kennisgeving uit te schakelen.

Deze drang naar wilde links geeft ons altijd de indruk dat we graag het verkeer van de BM zouden willen hebben, maar als je wilt in ons eigen kleine eilandenrijk. Maar zo werkt een wereldwijde gemeenschap niet. Iedereen kan met ons meedoen, maar dan als volwaardig onderdeel van het netwerk ook geven, niet alleen nemen, niet alleen cherry-picking via clandestiene links. En begrijp dat we eerder geneigd zijn het oneens te zijn met koppelingen met “grote” TG's en clusterspiegel TG's, aangezien in deze situaties kleine problemen een groot aantal gebruikers treffen. Denk maar aan de lussen die de wereldwijde check-in bijna elke zaterdag verstoren.

Bedankt voor je hulp en je begrip - een enorm wereldwijd netwerk als BrandMeister kan alleen met aandacht en voorzichtigheid functioneren!

Ralph, dk5ras, voor het BM262.de-team.
best 73's, PD1AEU
Gebruikersavatar
PD1AEU
Site Admin
Berichten: 67
Lid geworden op: ma jul 13, 2020 1:45 pm

Re: Eindelijk word er actie ondernomen!!!

Bericht door PD1AEU »

Het veroorzaakt niet alleen op het DMR netwerk storing maar ook op andere netwerken zoals YSF en D-Star
best 73's, PD1AEU
Plaats reactie